تولیت آستان قدس رضوی: حضور هیئت‌های خارجی در یادبود شهدای دولت، جایگاه رفیع نظام را نشان داد از سرتیپ‌دوم سیدطاهر مصطفوی، خلبان پرواز رئیس جمهور شهید چه می‌دانیم؟ دعای تبدیل مصیبت به جایگزین بهتر جایگاه مردم‌داری در باورهای اسلامی تابوت شهید و صندوق عهد برادری ایرانیان از سردار سیدمهدی موسوی فرمانده یگان حفاظت رئیس جمهور شهید چه می‌دانیم؟ درباره پاداش صبر بر سختی‌ها و مصائب | حکم خدا را امضا کنید پیام تسلیت تولیت آستان قدس رضوی به سید حسن نصرالله وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: سفرم به حج دستور شهید رئیسی بود + فیلم مراسم بزرگداشت شهدای خدمت با حضور جمعی از طلاب جهان اسلام در مشهد برگزار شد لباس شهادت قواره همه نیست رحمتی که مالک دل‌ها بود | درباره زندگی و زمانه شهید مالک رحمتی روایت دفن نایب‌التولیه‌ها در حرم مطهر رضوی مروری بر فعالیت‌های قرآنی شهید رئیسی | در رثای رئیس‌جمهور قرآنی حبیبِ امام رضا علیه السلام دلیل محبوبیت شهید سیدمحمدعلی آل‌هاشم، امام جمعه تبریز چه بود؟ او مردمی نبود، خود مردم بود سلام ایران بر ابراهیم | پنج روایت از سوگواری مردم در فراق شهید جمهور مراسم بزرگداشت «شهدای خدمت» در حرم مطهر رضوی برگزار می‌شود مزار رئیس جمهور شهید، آیت الله سید ابراهیم رئیسی، در کدام صحن حرم امام رضا(ع) قرار دارد؟
سرخط خبرها

وجود هفت میلیون منبع مطالعاتی دیجیتالی در کتابخانه آستان قدس رضوی

  • کد خبر: ۱۴۷۶۲
  • ۲۴ دی ۱۳۹۸ - ۱۳:۳۱
وجود هفت میلیون منبع مطالعاتی دیجیتالی در کتابخانه آستان قدس رضوی
رییس سازمان کتابخانه ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی گفت: هفت میلیون منبع مطالعاتی دیجیتالی شامل آثار خطی، چاپ سنگی، چاپ سربی، اسناد تاریخی، مطبوعات قدیمی و منابع الکترونیکی در کتابخانه دیجیتال این سازمان وجود دارد.
به گزارش شهرآرانیوز، محمدهادی زاهدی افزود: دانش دیجیتال سازی با ۴۲ سال سابقه در کتابخانه آستان قدس رضوی بومی شده است.
وی گفت: برای نخستین بار بخش میکروفیلم کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی از سال ۱۳۵۱ کار خود را با تهیه میکروفیلم از نسخه‌های نفیس آغاز کرد.
رییس سازمان کتابخانه ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی ادامه داد: از سال ۱۳۸۸ تاکنون نیز این مرکز بطور گسترده در حال دیجیتالسازی منابع مطالعاتی است که تبدیل حدود دو کتاب به میکروفیلم و فایل دیجیتال از مهمترین اقدامات این بخش به شمار می‌رود.
وی گفت: تخصص کتابخانه مرکزی آستان قدس در دیجیتالسازی دست نویس‌های کهن (نسخ خطی) است و بسیاری از کتابخانه‌ها و مراکز علمی در سراسر کشور از این ظرفیت عظیم آستان قدس استفاده کرده لذا کتاب‌ها و اسناد خطی خود را برای دیجیتالسازی در اختیار این مرکز قرار می‌دهند.
زاهدی افزود: دیجیتال سازی برون سازمانی از سال ۱۳۹۰ در این مرکز در حال انجام است که از آن جمله دیجیتالسازی آثار ارزشمند کتابخانه‌هایی همچون حضرت شاهچراغ شیراز، کتابخانه‌های خوانسار، لار، کاشان، بیرجند و کتابخانه عمومی اصفهان به صورت رایگان در محل و تهیه نسخه پشتیبان از آ‌نها را می‌توان نام برد.
وی گفت: هم اینک ۱۷۶ هزار عنوان فایل دیجیتال از نسخه‌های خطی، چاپ سنگی و چاپ نفیس کتابخانه مرکزی آستان قدس، کتابخانه‌های وابسته و کتابخانه‌های برون سازمانی این سازمان تهیه شده و در کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی موجود است.
رییس سازمان کتابخانه ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی افزود: در راستای حفظ و نگهداری از آثار فرهنگی نیز بهمن ماه امسال ۴۹۶ نسخه از کتب خطی دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد در کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی پس از اسکن، آفت زدایی، گردگیری و دیجیتالسازی شد.

وی ادامه داد: پیش از این نیز کار دیجیتالسازی کتاب‌های کتابخانه دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد به صورت متفرقه در این مرکز انجام شده بود و این بار این دانشکده مجموعه زیادی از کتب خطی را برای دیجیتالسازی به کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی سپرد که همه به صورت رنگی و با کیفیت بالا دیجیتالسازی و نسخه پشتیبان آن تهیه و به کتابخانه دانشگاه تحویل شد.
وی بیان کرد: در جریان دیجیتالسازی این نسخه‌ها تمام امور از آفت زدایی و گردگیری تا دیجیتالسازی و حتی انتقال کتاب‌ها از دانشگاه به این مرکز و بالعکس توسط نیرو‌های کتابخانه آستان قدس رضوی انجام شد و هم اینک یک نسخه از فایل دیجیتال آن در دانشگاه و یک نسخه نیز در بخش منابع دیجیتالی کتابخانه مرکزی آستان قدس موجود است.
زاهدی گفت: در جریان دیجیتالسازی منابع مطالعاتی تمام هزینه‌ها حتی انتقال منابع با هزینه این سازمان انجام و در نهایت یک نسخه دیجیتال از این منابع برای استفاده محققان در کتابخانه مرکزی آستان قدس حفظ می‌شود.
سازمان کتابخانه ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی هم اکنون با افزون بر ۲۲ میلیون مدرک مطالعاتی، روزانه پذیرای بیش از ۲۰ هزار نفر محقق و پژوهشگر از سراسر کشور است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->